Zomer Agility Festival 2019

 Zomer Agilityfestival 17, 18 en 19  juli 2019

17 juli 2019 is het weer zover. De 8e editie van het zomer festival kan beginnen. Een evenement waar deelnemers in vakantiesfeer kunnen genieten van rust en aan de slag kunnen gaan met hun hondjes zo veel ze willen. Lekker kamperen in een regio waar tal van mogelijkheden zijn voor wandelen, zwemmen en fietsen. Woensdag, donderdag en vrijdag zullen allerhande seminars gehouden worden.

Starlijst zaf 2019
Uitslagen zaf 2019
 

 

In het weekend een debutanten,  1ste graad en open wedstrijd gelopen., geen licentie noodzakelijk. Honden vanaf 15 maanden mogen meedoen in de debutantenklasse. Debutantenklasse: geen slalom,  geen band, geen wip. Large springt 50 cm ipv 60 cm etc. Pas later inschrijven voor de wedstrijd!!!!!!!!!!!

31958967_2086856404893612_205871152730472448_n.jpg

Veteranen kunnen meedoen, in een aparte klasse. Beide dagen lopen alle klassen. Je kunt ook voor 1 dag inschrijven. Je kunt inschrijven door €14,- over te maken op rekeningnr. NL92RABO 014.13.36.129 tnv M.K. Bugel en dit vanaf 1 juni 2019
Inschrijven kan via dit formulier 


Mocht je nog vragen hebben, stuur dan even een mail naar info@hondenschoollingewaard.nl

Hierna alvast wat verdere data. Deze zullen regelmatig bijgewerkt worden om jullie zo snel mogelijk de meest recente info te verschaffen.

Agility Seminar (17, 18, en 19 juli 2018)

Trainers: Denisa Lajmarová, Eva Lacnacova en Johan Renders

Denisa Lajmarová

 Hi, my name is Denisa Lajmarová; I  started with agility in 2007 with my first dog, which was a yorkshire terrier called Kimik. He was the best first dog in the world and taught me a lot of important things about motivation. Because of him I realised that agility is just fun! In 2009 I bought my first Parson Russell terrier called Smile. In the years 2011, 2012 and 2013 we represented Czech republic on EOJ. First two years we were eliminated in jumping and we won agility individual but in third year we won EOJ in Switzerland. In 2012 we were on EO and AWC and we became vicechampions of Czech republic in agility. When Smile died after an accident in the end of year 2013 I bought Parson Russell Terrier Rally. From year 2016 we represented the Czech republic on EO and AWC. This year on EO we were on 6th place in jumping individual and 4th place on AWC. Rally is double champion and vicechampion of Czech republic. Last year I extended my dog family with Parson Russell terrier Gay. In few weeks we will start first time on competition and I am looking forward to do so. He is my small hope. I love my life and agility with terriers. They are active, hardworking, funny, crazy and they have a big hearth. I also competed with two BOC, sheltie and border terier. Agility is number one for me but sometimes we train dog dancing, obedience, IPO, coursing, dogfitness or something else. From my first steps in agility I became trainer too because in our small city there was no trainer for agility. I was searching information in books or on the internet. I also attended seminars and helped my friends in our small club. Many from them are training with me to these days. Periodically I have in my trainings group around 30 competitors, beginners and puppies. I'm doing seminars all over Czech republic and from time to time in other countries too. I love to train with all teams, a lot of them are an inspiration for me.

Denisa.jpg

JOHAN RENDERS

 

Johan Renders begon in 1991 met Agility. Zijn eerste hond was een Siberische Husky. Geïnspireerd en gecoached door Carl De Rouck, kreeg het virus hem te pakken en in 1997 nam hij voor het eerst deel aan het WK met een geleende Beagle, Lio genaamd. In 2004 wist hij met zijn eigen, dan 3 jarige Duitse Jachtterrier Flurk, Wereldkampioen  te worden.  Zijn volgende uitdaging was een Mechelaar Dabber die terug gebracht werd  naar de fokker wegens niet handelbaar. De klik was er metéén. In 2008 te Slovenië zijn ze samen FMBB Wereldkampioen grworden, zowel individueel als met team, en behaalde in 2009 met team een 2de plaats. Met Icce, een Mudi is hij in 2015 nog geselecteerd voor het FCI Wereld kampioenschap. In totaal is hij 6 keer geselecteerd met 4 verschillende honden. Nu, wegens problemen met knie en rug, is het actief lopen wat minder. Intussen is hij al 5 jaar als coach van het Belgische WK team aan de slag. 

Johan en Icce.png

 
EVA LACNACOVA

 

 Mijn naam is Eva Lacnakova, ik ben Tsjechisch, maar ik werk al een tiental jaar in Nederland

Ik ben bezig met agility sinds 1999, altijd met shelties of border collies. Op dit moment heb ik twee fantastische sheltie-meisjes, Chiqi en Joia, en een geweldige Border Collie Skye. Behalve agility genieten we van lange wandelingen, joggen, zwemmen, tricks aanleren.  Die activiteitien vind ik niet alleen heel leuk, maar ook super belangrijk als basis voorbereiding voor gezonde en gelukkige sporthonden.

Mijn agility is geen toeval, agility is logische ketting van "weten". Honden lopen over het parcours snel en vlot omdat ze begrijpen wat er wordt gevraagd en verwacht. In “mijn” agility bestaat geen kant-en-klare universele oplossing voor iedereen, er zijn altijd meer opties en de  juiste optie te pakken hangt altijd van de team af. Agility moet altijd leuk en fair zijn, zoveel vor de hond als zijn handler! Ik heb er alvast zin in!

Eva.jpg


Wanneer: woensdag, donderdag en vrijdag. Je traint 2 x 1,5 uur bij dezelfde trainer, je kan natuurlijk wel bij 3 verschillende trainers inschrijven.

 Onderdelen Agilityfestival:

Seminar Fitness voor Honden

Wanneer: woensdag en donderdag  kostprijs € 80,- incl. lunch

Trainer: Inge Dillen

 

In 1991 ben ik afgestudeerd als Dokter in de Diergeneeskunde. Na een paar jaar een eigen praktijk gehad te hebben heeft mijn professionele carriére een vreemde wending genomen en ben ik in de ICT terecht gekomen. Ik heb in die overgangsperiode ook nog een paar jaar als trainer en puppy begeleider voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden gewerkt. In dezelfde periode gaf ik cursussen “EHBO voor hond en kat” en lessen ethologie aan verschillende avondscholen.

Honden, hondensport en sport in het algemeen zijn al die tijd een rode draad in mijn leven gebleven. Als kind was ik al heel sportief, ik heb mijn halve jeugd in een zwembad doorgebracht.  Sinds 1992 behoor ik tot het clubje der agility fanaten en er zit nog steeds geen sleet op die passie.

Zes jaar geleden ben ik, jammer genoeg door een blessure van één van onze honden, aangemoedigd geweest om eens dieper in te gaan op conditietraining voor sporthonden. Ik heb altijd al belang gehecht aan het opbouwen en onderhouden van de basisconditie van onze honden maar toen werd het duidelijk dat er meer nodig is dan dat. Nu kan ik me niet meer voorstellen dat het zo  lang geduurd heeft voor ik tot dat besef gekomen ben! Agility is geëvolueerd tot een sport. Een sport waarin er een enorm atletisch vermogen gevraagd wordt van onze honden. Onze honden hebben dan ook het recht om als altleet voorbereid te worden op de taken die wij van hen vragen. Voor mij is er geen verschil tussen de hond-atleet van de top geleider of de hond-atleet van de recreatieve geleider. De taken van alle honden die aan hondensport doen vragen een atletisch vermogen en dus een aangepaste conditietraining. 

Het is een beetje een zoektocht naar kennis geweest maar uiteindelijk heb ik die in de Verenigde Staten gevonden. Daar bestaat het gegeven “K9-Fitness” al veel langer. Ik ben bevriend geraakt met één van de pioniers van de K9-Fitness, Bobbie Lyons. Zij is mijn mentor geworden en ze heeft me aangespoord om me te certifiëren als Canine Fitness Trainer (CCFT). Vorig jaar heb ik die opleiding afgerond. De puzzelstukjes vallen allemaal netjes in mekaar, mijn originele opleiding, mijn verleden als sportvrouw, mijn passie voor honden en hondensport, de nieuwe opgedane kennis.... Dat alles resulteert in een nieuwe passie, Fitness voor (sport) honden!

Ik ben nu 4 jaar, halftijds, actief met Fitness training en vanaf april 2019 ga ik de ICT wereld achter me laten en me terug voltijds in de hondenwereld storten. De puzzel valt netjes in mekaar, de cirkel sluit zich. 

Inge.jpg

 

Puppy- en Jonge honden agility:

Spel en oefeningen, gerelateerd aan agility, aangepast aan de leeftijd van je hond. Onbelast natuurlijk, spelenderwijs kennismaken met agility, balans en coordinatie en samenwerking met de baas. Pups vanaf 12 weken zijn van harte welkom! We gaan ook een groep jonge honden (pre debutanten) proberen te vormen, dus als je jonge hond net iets ouder is kan je ook inschrijven

Trainer: Jacqueline Hack

Wanneer: woensdag, donderdag en vrijdag, 2 x een uur

Hoopers

Dit jaar wordt ook een volwaardig Hoopers Seminar gegeven worden door de 3 dames van Distance4Dogs.

Distance4Dogs (D4D) is in 2018 opgericht als hondenschool welke zich specifiek richt op de hoopers en alles wat daarmee te maken heeft. Via Distance4Dogs proberen Hanneke, Nancy en Jannine hoopers meer bekendheid te geven zodat meer mensen kennis kunnen maken met deze leuke sport. Hierbij wordt er binnen groepen op individueel niveau les gegeven. D4D specialiseert zich in de relatief grotere afstanden (Xtreme Hoopers, Hoopagility & Nadac Hoopers Nederland Speed) en probeert binnen de regels van deze takken van de hooperssport combinaties te begeleiden naar hun eigen topniveau.

Kostprijs € 60,- per dag incl. lunch

Wanneer: woensdag, donderdag en vrijdag.

Hanneke Oskam.jpg

 

Contact & Co

gegeven door Geertje Schijf op de donderdag.

Heb je een reactieve hond, slaat je hond dicht op wedstrijd, heeft je hond problemen met zelfbeheersing, dan is deze workshop iets voor jou. Meer informatie over Contact & Co vind je hier.

Kosten voor deze workshop 80 euro incl. lunch, koffie en thee. 8 deelnemers met hond. 4 deelnemers zonder hond (kosten zonder hond 45 euro).

 

WEDSTRIJD  20/21 JULI 2019:

Agilitywedstrijd: inschrijven vanaf 1 juni 2019

Inschrijvingen

Keurmeester:  Rob Balt en Gert Meerholz

Wanneer: zaterdag en zondag (ook zonder de seminars te hebben gevolgd kan je natuurlijk inschrijven). Je kunt voor 1 of 2 dagen inschrijven voor de wedstrijd. Debutanten, 1ste graad en Open klasse. Nu ook aparte klasse voor veteranen.

Bij debutanten geen palen, wip en band. Springen 10 cm lager dan normaal (dus 50 cm bij large).

 

Kamperen: € 10,- per unit per dag. Geen stroomvoorziening. Wel douches en toiletten!
Maaltijden:
- Lunch: € 7,50. Voor deelnemers aan de agility seminars is lunch inbegrepen. Bij puppy agility, teambuilding en hoopers is er geen lunch voorzien. Het is ook mogelijk om snacks te kopen. Een lunch bestellen kan ook!
- Avondeten: kan worden aangeboden, enkel bij voldoende interesse. Richtprijs: € 10,-
Het kampeerterrein heeft een aparte eigen ingang. Douches en toiletten aanwezig.

Foto: Zomer Agility Festival 2013

Zomer Agility Festival 2013 006.JPG

 

Meer Nieuws