Agility

Agility

Heel veel agilitycursisten hebben reeds de weg gevonden naar Hondenschool Lingewaard.

Of je nu gewoon recreatief bezig wilt zijn met je hond of echt streeft naar topprestaties in de wedstrijden, je kunt bij ons terecht voor agilitytraining op hoog niveau.

Agility is fun! Een combinatie van trainen op een positieve manier en sportief bezig zijn.

Bij onze hondenschool trainen ca. 100 cursisten op allerlei niveau. Zo hebben we Basic Agility 1 en 2, debutanten, recreanten en een aantal wedstrijdgroepen. We trainen op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond en op woensdagmiddag.

Onze doelstelling is om hoogwaardige training aan te bieden aan iedereen die gemotiveerd is om op welk niveau dan ook met zijn hond te gaan trainen. Eruit halen wat erin zit, of men nu gewoon recreatief wil trainen of wedstrijden wil gaan lopen, is ons motto. Maar ook gezelligheid vinden wij erg belangrijk, in alle groepen, op alle niveaus.

Wij trainen met FCI-goedgekeurde toestellen en volgens de modernste trainingsmethodes. Zo wordt er in de aanleerfase met de clicker getraind (raakvlakken).

Je kunt bij ons per kwartaal instromen. Verdere informatie hierover vind je onder het kopje "Tarieven" Wij houden 4 x per jaar een onderlinge wedstrijd waaraan iedereen mee kan doen, van debutant, recreant tot ervaren wedstrijdloper. Deelname aan de onderlinge is inbegrepen in de kwartaalbijdrage.

Eisen

Je dient om te kunnen beginnen met agility eerst de cursus Teambuilding en Basic Agility 1 en 2 te hebben gedaan. Hiervoor kan voor honden die een eerdere opleiding in een andere hondenschool gehad hebben uitzondering op gemaakt worden. Eventueel kan met een proefles bepaald worden waar dan ingestroomd kan worden. Daarnaast moet je hond neutraal staan ten opzichte van andere honden en mensen. Hij moet goed gehoorzamen, daar alle oefeningen zoveel mogelijk "los" worden aangeleerd.

 Cyro tunnel.jpg

Carl De Rouck

Voor iedereen die ervaring heeft in de wedstrijdsport agility, zal hij waarschijnlijk een bekende verschijning zijn, dan wel als trainer, dan wel als keurmeester. Carl De Rouck is instructeur bij onze hondenschool. Hij is internationaal FCI-keurmeester, ervaren handler maar ook een zeer geliefd trainer en coach die intussen al meer dan 30 jaar actief is in de sport. Wij zijn dan ook erg blij dat hij sinds 2007 onze gelederen is komen versterken.

Hij geeft les aan onze wedstrijdgroepen maar geeft ook regelmatig workshops met thema's als: raakvlakken en slalom, positietraining, lijnen en bochten en parcours verkennen. 

 

554668_295577597198274_1976281814_n[1].jpg

 

1/1 Lessen

Steeds vaker vinden mensen de weg naar hondenschool Lingewaard om naast de gebruikelijke groepstrainingen agility privé te trainen. Naast het feit dat jij een half uur de onverdeelde aandacht van jou trainer trainer hebt (in een standaard groepstraining zal dat niet meer dan 10 minuten zijn) zijn er tal van voordelen aan verbonden.

Zo kan jij zelf bepalen wat het onderwerp van de les zou moeten zijn. Dat kan gaan over raakvlak training (zowel runnings als 2 on 2 off), slalom training, basic handle technieken, springtechniek, noem maar op…

Jongere honden hebben het vaak moeilijk om in groep de focus te houden. Voor dit soort honden zeker een aanrader, aangezien we dan moeilijkere zaken in een makkelijke situatie kunnen oefenen.

Flexibiliteit in uren is natuurlijk ook belangrijk. Heel veel mensen hebben wisselende diensten en kunnen daarom moeilijk vaste lesuren plannen…

Prive trainen hoeft niet duur te zijn. Hondenschool Lingewaard biedt losse lessen aan aan € 20,- voor een haf uur. Voor een strippenkaart van 6 lessen van een half uur is dat slechts € 100,-

Wij geven 1/1 lessen maandag en donderdag na de middag, woensdag zowel voor als na de middag en vrijdag voormiddag.

Heb je interesse om aan de slag te gaan, of wil je meer informatie, neem dan contact met carl@hondenschoollingewaard.nl . Wij denken graag met jou mee

Jessie J voor ZAF.jpg

Meer Nieuws