Basis opvoeding en gedrag 1

 

Nadat u de puppytraining heeft afgerond kunt u natuurlijk overwegen te stoppen. Wij raden echter iedereen aan om verder te gaan met de Basis Opvoeding en Gedrag 1.
Waarom? Uw hond komt nu op een leeftijd waarbij de pubertijd een (grote) rol gaat spelen. Het is dan van essentieel belang dat u uw training en opvoeding consequent blijft volhouden. De hond zal u gaan testen, net zoals kinderen dan bij de ouders uitproberen. Het zal u misschien verbazen, maar in 60 % van de huishoudens is de hond de baas in huis en bepaalt hij wat er gebeurt en op welke manier.

Veel probleemgedrag ontstaat in de pubertijd en wij kunnen u de handvatten geven om deze soms vervelende tijd door te komen. Maar natuurlijk zijn er, net als bij kinderen, honden die probleemloos de pubertijd doorlopen. Maar ook voor die honden is het belangrijk de training te continueren. Als u nu een paar maanden tijd investeert, heeft u er jarenlang plezier van!
Indien u blijft trainen met uw hond heeft dat dus verschillende voordelen. U leert nieuwe oefeningen en bestaande oefeningen worden verder verbeterd, de lat wordt steeds hoger gelegd. De instructeur kan u helpen bij problemen en steunen in het puberale gedrag van uw hond. En natuurlijk hebben ook uw medecursisten dezelfde "problemen" en kunt u elkaar adviseren en steunen.

Onze ervaring is dan ook dat de BOG 1 misschien niet de meest leuke cursus is (omdat uw hond heel wisselend zal presteren), maar wel een van de belangrijkste, zo niet de allerbelangrijkste. Er zijn helaas maar al te veel honden die in het asiel terechtkomen of worden herplaatst in de "pubertijd".
Alle oefeningen die u reeds in de puppytraining heeft geleerd worden verder uitgebouwd. Uw hond leert langer te blijven liggen en zitten, hij komt ook bij u als er afleiding is (bijvoorbeeld andere honden) en het wandelen zonder trekken wordt verder uitgebouwd.

Maar er is ook veel aandacht voor het hondengedrag, uw ervaringen in de thuissituatie en het beantwoorden van vragen. Natuurlijk is het stukje gedrag en hoe word/blijf ik een goede baas een belangrijk onderdeel van de cursus.
Er start regelmatig een nieuwe cursus. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar de hondenschool of het inschrijfformulier in te vullen.

Kosten voor de BOG 1 per 1-4-2021 is 120,- euro voor 10 lessen.
Let op: alleen onze eigen cursisten, of deelnemers die elders reeds een puppytraining hebben gedaan, kunnen deelnemen aan de BOG 1. Heeft u elders een gelijkwaardige puppytraining gevolgd, dan is overleg noodzakelijk om mee te doen aan de BOG 1.Indien u geen puppytraining heeft gevolgd en de hond niet ouder is dan 12 maanden, kunt u starten met de JBOG (Jongen honden Opvoeding en Gedrag)

 

DSCF4341.JPG

Meer Nieuws