Hoopers

Hoopers

IMG_1066.JPG

Hoopers is een ontzettend leuke, onbelaste manier van sporten met je hond. Je hond leert een parcours te lopen onder poortjes door, om tonnen heen en door tunnels. Het is daarbij niet de bedoeling dat de baas meerent, maar de hond op afstand leert sturen. Daar ligt ook direct het grote verschil met agility waar honden wel moeten springen en baasjes actief moeten meerennen.

Hoopers is dus voor iedereen en alle soorten honden, van groot tot klein, van jong tot oud. Maar ook voor honden die niet meer meekunnen doen aan agility vanwege blessures of ouderdom is deze sport een mooi alternatief.

Het is erg inspannend voor honden, daar ze enorm moeten gaan nadenken over wat de baas nu wel bedoelt.  De honden zijn na de les met name mentaal erg moe.

We zijn in september 2015 gestart met een pilot. Deze pilot bestaat uit 5 lessen van een uur. Kosten hiervoor zijn 50 euro. Aanvang eerste groep is 19.30 uur. Bij veel belangstelling zal er ook een groep op donderdag starten.

Onze instructeurs zijn opgeleid door NADAC hoopers en zijn gediplomeerd. Wil je eens kijken wat hoopers nu is, kijk dan eens op youtube, er zijn veel filmpjes te vinden over deze leuke nieuwe hondensport!