Puppytraining

Of u nu later gewoon gezellige, ontspannen wandelingen met uw hond wilt maken en hij een "maatschappijvaardig" gezinslid moet zijn, of u wilt later samen met hem gaan sporten of werken, de basis voor een goed opgevoede hond ligt natuurlijk in de puppytijd.

Vandaar dat het van essentieel belang is een GOEDE puppytraining te volgen, of het nu uw eerste hond is, of dat u al ervaring heeft. De pup leert veel door de enorme hoeveelheid prikkels die hij te verwerken krijgt van mensen, honden, luchtjes en een andere omgeving. De baas krijgt handvatten aangereikt om zijn hond op een positieve, op wederzijds respect gebaseerde basis, op te voeden. 

Puppen zijn welkom in de puppycursus vanaf een leeftijd van 8 tot 16 weken 

Werkwijze

Wij werken alleen op basis van beloning. Negatief gedrag wordt genegeerd. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Wij leren u de positieve gedragingen van uw hond telkens te belonen, doet hij niet wat u graag wilt, volgt er geen beloning. Is dat dan niet iets voor "watjes"?

NEE. Je kunt namelijk alleen op een positieve, respectvolle manier uw hond opvoeden als u de pup duidelijk en consequent opvoedt. De hond moet precies weten wat u van hem verwacht en wat wel en niet mag. Daarvoor hanteren wij duidelijke regels, waar u zich aan dient te houden in de thuissituatie. Doet u dit niet, zal de hond de baas in huis worden en zal hij u commando's gaan geven.

Tijdens de eerste les (theorie) wordt uitgebreid ingegaan op bovenstaande en krijgt u duidelijke uitleg hoe u een en ander het beste thuis kunt gaan doen. Volgt u de aanbevelingen consequent op, zult u ervaren dat u uw hond met respect kan opvoeden, zonder dwang en straf.

Tijdens alle trainingen werken wij met de clicker. U leest op onze website alles over dit geweldige trainingsmiddel. Ook zullen vooroordelen over het gebruik van de clicker (ik hoef toch niet jarenlang met zo'n apparaatje rond te lopen....) wegnemen. Met de clicker gaan we nieuwe oefeningen aanleren. De hond leert zelfstandig te denken, hij moet namelijk zelf gaan uitzoeken welk gedrag hem een "click" gaat opleveren.

Een hond vertoont alleen gedrag waar hij beter van wordt. Dit is onze belangrijkste slogan en een waarheid als een koe. Een voorbeeld: een hond vindt bij een wandeling een stukje leverworst onder een struik. De volgende dag zal hij zo snel mogelijk naar diezelfde struik toe willen, want daar lag een beloning en dat is hij niet vergeten. Ook al ligt er nu geen leverworst, de hond zal dit gedrag nog dagen, zo niet weken, gaan laten zien. Deze wetenschap kunnen wij dus gebruiken in de training. We leggen de lat steeds een stukje hoger en de hond zal steeds beter zijn best gaan doen om zijn beloning te verdienen.

Lesopbouw en inhoud

De puppytraining bestaat uit 11 lessen, waarvan de eerste les theorie is (1,5 uur), zonder pup. In de theorieles krijgt u uitbreide uitleg over hondengedrag, levensfases van uw pup en zijn gedrag daarbij, socialisatie en opvoeding. U kunt uw vragen direct stellen en er is een kennismakingsrondje.

Let op: ivm Coronamaatregelen is er in beperkte maten een theorieles. Deze les ontvang je daarnaast ook via de mail.

IMG_3058_bewerkt-1.jpg

Natuurlijk gaan we u ook uitleg geven over de trainingsmethodes en het gebruik van de clicker. Onze puppytraining is een combinatie van het aanleren van oefeningen en het "leren lezen en begrijpen" van onze pup. Er is dus veel aandacht voor de opvoeding, wat iets anders is dan trainen. U zit tenslotte niet te wachten op een perfect getrainde pup, die uw huis vakkundig sloopt en verbouwt. Beide aspecten hebben dus onze volledige aandacht.

De volgende oefeningen zullen worden aangeleerd:

 • Zit en blijven zitten
 • liggen en blijven liggen
 • wandelen zonder trekken
 • hierkomen
 • Nee-oefening
 • vast-los
 • plat
 • staan en aaien
 • aan de bek kunnen komen
 • wachten (in auto, bij stoeprand, bij de deur)
 • Verder is er een verzorgingsles en zal er tijdens alle lessen ruime aandacht zijn voor socialisatie en het stellen van vragen.


Overige informatie

Wij trainen in groepjes van maximaal 6 cursisten. Het is dus van belang u tijdig op te geven, want het is vaak ontzettend druk. Er kan bij ons niet in een groep worden "ingestroomd". Je start en eindigt in dezelfde groep. Wij werken ook niet met blokken. Op de planning kunt u zien dat wij zeer regelmatig een nieuwe puppytraining starten, op diverse avonden en dagen.

Jongeren vanaf 17 jaar mogen zelfstandig puppytraining doen, kinderen onder de 17 jaar helaas niet.

Puppen mogen vanaf 8 weken bij ons trainen. Een kennelhoestinenting is NIET verplicht!

Tarief per 1-4-2021: 130,- voor 11 lessen

 

 

 

Meer Nieuws