Voorbereidende Basis opvoeding en gedrag

De cursus Voorbereidende Basis Opvoeding en Gedrag is er voor honden die om wat voor reden dan ook geen puppytraining hebben gevolgd.

Heeft u bijvoorbeeld een hond uit het asiel of een herplaatsingshond, is deze cursus een goede start voor een prettige relatie met uw (nieuwe) hond. Maar ook als u een (jonge) hond heeft en u komt erachter dat u wel wat hulp kunt gebruiken bij zijn opvoeding en training kan u aan deze cursus meedoen. We proberen zoveel mogelijk aan uw individuele wensen tegemoet te komen tijdens de training.

Lott.jpg

Lesopbouw en inhoud

Naast een aantal belangrijke basisoefeningen als zit, af, blijven, wachten, wandelen zonder trekken en het hierkomen, is er tijdens deze training veel aandacht voor hondengedrag en opvoeding. Meestal staat er een van onze gedragsbegeleiders voor de groep, omdat er vaak net iets meer begeleiding nodig is op gedragskundig gebied.

Wij bieden u een standaardcursus met veel individuele inbreng. Vindt u het belangrijk dat uw hond komt als u hem roept, maar wringt daar nogal eens de schoen, de instructeur zal aan die oefening extra aandacht schenken en u de handvatten aanreiken om hieraan te werken.Tijdens de oefeningen zullen wij gebruik maken van de clicker en positief gedrag wordt beloond, negatief gedrag genegeerd, zoals we in alle cursussen trainen.

De training bestaat uit 11 lessen, waarvan de eerste les theorie is (1,5 uur), zonder hond. In deze theorieles krijgt u uitleg over onze trainingsmethodes en de inhoud van de cursus, de clicker wordt aangeleerd en de eerste vragen worden beantwoord.Ook zal de instructeur e.e.a. vertellen over (ongewenst) hondengedrag en hoe we daar mee om kunnen gaan. De instructeur zal ook inventariseren waar eventuele problemen of knelpunten zitten en deze in de cursus integreren.

Meer Nieuws