Voorbereidende- Basis opvoeding en gedrag

Deze cursus is bedoeld voor honden die geen puppytraining hebben gehad en ouder zijn dan 1 jaar
Denk hierbij aan honden uit het asiel, honden uit het buitenland, en herplaatsers. Vaak hebben deze honden al een rugzakje en wij gaan je begeleiden om dit rugzakje te legen en te vullen met positieve ervaringen. De groepjes bij de V-BOG worden klein gehouden en er staat een zeer ervaren instructeur of gedragsbegeleider voor de groep.
Deze groep bestaat uit maximaal 4 combinaties. Wil je dus trainen met veel individuele aandacht?
Wil je graag geholpen worden bij eventuele problemen, zoals angst voor andere honden, agressie aan de lijn, of wat voor probleem dan ook, dan is deze cursus de beste keuze voor jullie.
Deze cursus is bedoeld voor honden die geen puppytraining hebben gehad en ouder zijn dan 1 jaar

Denk hierbij aan honden uit het asiel, honden uit het buitenland, en herplaatsers. Vaak hebben deze honden al een rugzakje en wij gaan je begeleiden om dit rugzakje te legen en te vullen met positieve ervaringen. De groepjes bij de

V-BOG worden klein gehouden en er staat een zeer ervaren instructeur of gedragsbegeleider voor de groep.

 

Lott.jpg

Lesopbouw en inhoud

Naast een aantal belangrijke basisoefeningen als zit, af, blijven, wachten, wandelen zonder trekken en het hierkomen, is er tijdens deze training veel aandacht voor hondengedrag en opvoeding. We gaan samen werken aan een fijne relatie waarbij wederzijds begrip en respect voorop staat.

Wij bieden u een cursus met veel individuele inbreng. De instructeur zal bij de oefening extra aandacht schenken en u de handvatten aanreiken om hieraan te werken.Tijdens de oefeningen zullen wij gebruik maken van de clicker en positief gedrag wordt beloond, negatief gedrag genegeerd, zoals we in alle cursussen trainen.

De cursus bestaat uit 11 lessen. de eerste les duurt 1,5 uur en is een theorieles.In deze theorieles krijgt u uitleg over onze trainingsmethodes en de inhoud van de cursus, de clicker wordt aangeleerd en de eerste vragen worden beantwoord.Ook zal de instructeur e.e.a. vertellen over (ongewenst) hondengedrag en hoe we daar mee om kunnen gaan. De instructeur zal ook inventariseren waar eventuele problemen of knelpunten zitten en deze in de cursus integreren.

Daarna volgen 10 praktijklessen waarbij de nadruk ligt op de in de theorieles naar voren gekomen "problemen" en leerdoelen. Oftewel: trainen op maat.

Kosten voor deze cursus van 11 lessen zijn per 1-4-2021 170,- met maximaal 4 deelnemers.

Meer Nieuws