Workshops

Regelmatig worden er door de hondenschool workshops en theorielessen gegeven. Enkele voorbeelden vind je hieronder beschreven.

Kijk voor de planning van de workshops en theorielessen ook even in de planning!

Hoopers

Nadac-Hoopers[1].jpg

Zo nu en dan organiseren wij een kennismakingsworkshop Hoopers. Je traint 2 x 3 kwartier met een pauze ertussen. Kosten zijn 25 euro. Je krijgt les van Wilma en Jacqueline, twee gediplomeerde hoopersinstructeurs. Op dit ogenblik zijn er nog geen workshops hoopers ingepland.

Wat is hoopers:

Hoopers is een ontzettend leuke, onbelaste manier van sporten met je hond. Je hond leert een parcours te lopen onder poortjes door, om tonnen heen en door tunnels. Het is daarbij niet de bedoeling dat de baas meerent, maar de hond op afstand leert sturen. Daar ligt ook direct het grote verschil met agility waar honden wel moeten springen en baasjes actief moeten meerennen.

Hoopers is dus voor iedereen en alle soorten honden, van groot tot klein, van jong tot oud. Maar ook voor honden die niet meer meekunnen doen aan agility vanwege blessures of ouderdom is deze sport een mooi alternatief. En natuurlijk ook voor baasjes die iets minder goed kunnen rennen is het een prachtige manier om sportief bezig te zijn.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar info@hondenschoollingewaard.nl

 

Agility

Naast de "normale" trainingen organiseren wij met grote regelmaat workshops, voor eigen cursisten, maar ook voor deelnemers uit het hele land.

Thema workshops agility: raakvlakken, slalom, bochten en lijnen, parcours verkennen

Deze workshop wordt meestal gegeven door onze instructeurs. Iedereen kan meedoen, we proberen zoveel mogelijk in te spelen op problemen. Wil je opnieuw je raakvlakken aanleren, dat kan, maar heb je even een spiegel nodig omdat het ineens niet zo goed meer gaat, gaan we het proberen op te lossen. Hetzelfde geldt voor de slalom. We gaan moeilijke insteken trainen, afleiding door tunnels opzoeken etc.

De workshop is voor iedereen, dus ook enthousiaste mensen van "buitenaf" zijn van harte welkom om mee te doen. Kijk voor de planning even in het overzicht en geef je zo snel mogelijk op, vol is vol!!!

In 2017 zijn er de volgende data gepland: zondag 12 februari 2017

  • Slalomtraining
  • Raakvlakken
  • Startpositie en wissels
  • Lijnen en bochten
  • Sprongtechniek

 

Per trainingsdag worden er een aantal items aangeboden. Je kunt je voor meerdere trainingsitems opgeven, of als je maar een uurtje wilt trainen, gewoon voor het item dat voor jou van belang is. Je traint dus een uur per keer

Eisen voor deelname aan de trainingsdagen: je hond dient alle toestellen te beheersen. Wij proberen zoveel mogelijk de deelnemers op niveau in te delen.

Kosten: 15 euro per uur training en 12,50 voor onze vaste cursisten.

Je kunt je opgeven door de volgende gegevens te mailen:

Naam, naam hond, ras/kruising hond, ervaring van jullie samen

Gewenste training(en). Je ontvangt dan een bevestiging en later de indeling.

407504_541173679227952_1801233650_n.jpg

Meer Nieuws