Pup in balans

"samen werken aan een gezond puppylijf"

 Deze cursus is bedoeld om baasjes en honden (nog beter) te leren omgaan met de enorme groei die een pup doormaakt in zijn eerste levensjaar.

Middels oefeningen gaan we ervoor zorgen dat de pup leert om zijn poten, rug en hele lijf op de juiste manier te gebruiken. We gaan werken aan een sterk en gezond puppylijf middels balans- en coordinatie-oefeningen.

Het is altijd grappig om te zien hoe een pup slungelig en onhandig overal overheen klautert. Toch zou het fijn zijn als dit slungelige, onhandige pupje uitgroeit tot een sterk en gezond dier.

DSC_2722 rood (800x533).jpg

Daar gaan we aan werken tijdens deze cursus. Een pup heeft geen idee hoe hij zijn lijf het best kan gebruiken. Alles draait hierbij om “core stability”, oftewel de stabiliteit van de romp. Dit is een terugkerend item in de cursus.Vind je het belangrijk dat je pup naast een goede puppytraining zich ook lichamelijk goed en gezond kan ontwikkelen, schrijf je dan in voor deze nieuwe cursus.

Naast het feit dat dit een belangrijke cursus is voor een pup, is het ook gewoon heel erg leuk om te doen. We gaan aan de slag met balanskussens, opstapjes, wiebelkussens etc. etc. We gaan oefeningen doen waarmee je ook thuis aan de slag kunt gaan.

Vragen als; hoe lang mag ik wandelen met een pup, wanneer mag hij naast de fiets lopen, mag mijn pup achter een balletje rennen etc. etc. komen natuurlijk aan bod.

Kortom, wij denken dat dit een mooie aanvulling is op de “normale” puppytraining.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 3 kwartier. Kosten zijn 50 euro. Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier op de website in te vullen of even een mail te sturen naar: info@hondenschoollingewaard.nl

 

DSC_2783 paars geel (800x533).jpg