Hond in Balans

Samenwerken aan een gezond hondenlijf

Deze cursus is bedoeld om baasjes en honden (nog beter) te leren om het hondenlijf sterk en gezond te maken en vooral te houden.

Middels oefeningen gaan we ervoor zorgen dat de hond leert om zijn poten, rug en hele lijf op de juiste manier te gebruiken. We gaan werken aan een sterk en gezond hondenlijf middels balans- en coordinatie-oefeningen.

En hond heeft zelf vaak geen idee wat hij met zijn achterpoten moet. Hij gebruikt ze niet bewust en zal dus moeten leren om die poten optimaal te gebruiken

Daar gaan we aan werken tijdens deze cursus.  Alles draait hierbij om “core stability”, oftewel de stabiliteit van de romp. Dit is een terugkerend item in de cursus.

DSCF4341.JPG

Vind je het belangrijk dat je hond naast bijvoorbeeld gehoorzaamheidstraining of agility zich ook lichamelijk goed en gezond kan ontwikkelen en trainen, schrijf je dan in voor deze nieuwe cursus.

Naast het feit dat dit een belangrijke cursus is voor een hond, is het ook gewoon heel erg leuk om te doen. We gaan aan de slag met balanskussens, opstapjes, wiebelkussens etc. etc. We gaan oefeningen doen waarmee je ook thuis aan de slag kunt gaan.

Vragen als: kan het kwaad om met achter een bal aan te rennen, wanneer en hoe lang mag een hond naast de fiets lopen komen natuurlijk ook aan bod.

Kortom, wij denken dat dit een mooie aanvulling is op de “normale” trainingen en cursussen.

 

De cursus bestaat uit 5 lessen van 3 kwartier. Kosten zijn 50 euro. Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier op de website in te vullen of even een mail te sturen naar: info@hondenschoollingewaard.nl

 

SS.EOS 7D Mark II-014687 (800x450).jpg